четвер, 16 листопада 2023 р.


 Щорічно 16 листопада відзначають Міжнародний день толерантності. Його запровадили у зв’язку з ухваленням ЮНЕСКО у 1995 році Декларації принципів толерантності, в основу якої заклали положення, проголошені в Загальній декларації прав людини.

Міжнародний день толерантності -16 листопада.

Толерантністю називають повагу до людської індивідуальності. В цей день говорять про важливість визнання основоположних прав і свобод людини, прийняття та правильне розуміння різноманіття культур та найрізноманітніших форм самовираження. 

Важливо розуміти, що принципи та положення рівності закріплені у міжнародному законодавстві (як і національному). Згідно з законом, всі люди є вільні та рівні у своїх правах.

У 1995 році 16 листопада держави, які є членами ЮНЕСКО, ухвалили Декларацію принципів толерантності. Вона підтверджує той факт, що толерантність є не поступкою, а розумінням мультикультурності сучасного світу, проявом поваги, любові й терпимості.

Що всі люди є різними, однак рівними у своїх правах.

Толерантність — це свобода, справедливість та неупередженість. Вона надає кожній людині рівні можливості для розвитку. Адже усі ми є різними за статтю, за зростом, за кольором волосся, кольором шкіри та очей, однак рівними у своїх правах. То ж , поважаймо одне одного!

Немає коментарів:

Дописати коментар